• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Voormalige treinremise Stiens vormt plan voor 58 woningen

3 dagen geleden

Samen met Proplan Ontwikkeling B.V. uit Heerenveen heeft Frisoplan een plan ontwikkeld voor 58 woningen op de  locatie van de voormalige treinremise aan de Lutskedyk in Stiens. De historische functie van treinremise komt duidelijk terug in het ontwerp van de woningen. 

Lees meer

Bouw Energiecampus Leeuwarden de hoogte in! [VIDEO]

6 dagen geleden

Op de voormalige stortplaats de Schenkenschans in Leeuwarden is Friso Bouwgroep bezig met de bouw van het Energie Kenniscentrum.  Friso heeft opdracht gekregen om het unieke en deels circulaire project, naar een ontwerp van AchterboschZantman, te realiseren. Het kenniscentrum gaat o.a. als hoofdkantoor fungeren opdrachtgever Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat. Naar verwachting wordt het gebouw in september 2019 opgeleverd. Onlangs bereikte het project het hoogste punt.

Lees meer

Top 3 zorgprojecten 2018-2019

6 dagen geleden

In het kader van de week van Zorg & Welzijn selecteerden wij 3 spraakmakende Zorg- en welzijn projecten, welke wij afgelopen jaar hebben gerealiseerd. Zit uw favoriete project er tussen? 

Lees meer

Van weeshuis tot monumentale villa

7 dagen geleden

Aan de verlengde Hereweg in Groningen staat een oude villa uit 1916. Jurriens Noord werkte hier afgelopen tijd aan een forse uitbreiding. Op het dak van de achterbouw maakte Jurriens een nieuwe opbouw van houtskeletbouw welke qua volledig aansluit bij de monumentale villa.

Lees meer

Bouwbezoek leerlingen CSG Bogerman

8 dagen geleden

Afgelopen donderdag zijn negen jongens uit de vierde klas van Bogerman vmbo-TL op bezoek geweest bij Friso Bouwgroep.

Lees meer

Jurriƫns Noord bouwt aan Stadhouderlijk Hof Leeuwarden

14 dagen geleden

In opdracht van Fletcher Hotels bouwt Jurriëns Noord aan een uitbreiding van het Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden. Fletcher Hotels heeft hiervoor twee rijksmonumentale panden aangekocht aan het Raadhuisplein in het centrum van Leeuwarden. De voormalige school, gemeentekantoor en naastgelegen woonhuis worden gerestaureerd tot 51 nieuwe hotelkamers. Lees meer >>

Lees meer

Nieuwe expertisecentrum Heerenveen klaar voor gebruik

21 dagen geleden

Het expertisecentrum van Tjongerschans en Meriant is afgelopen maandag opgeleverd. In dit expertisecentrum gaan Tjongerschans, Meriant en Ouderenpsychiatrie Friesland nauw samenwerken. Lees meer >>>

Lees meer

Jurriens Noord bouwt aan eyecatcher Grote Markt Groningen

1 maand geleden

Aan de Grote Markt in Groningen wordt op dit moment door Jurriens Noord en Sax Architecten gewerkt aan de realisatie van een nieuw horecaconcept. Lees meer >>

 
Lees meer

Woningverbetering Schiermonnikoog van start

1 maand geleden

In opdracht van WoonFriesland is Friso Totaalbouw gestart met de modernisering en verduurzaming van 41 woningen op Schiermonnikoog. Voor WoonFriesland ligt de focus voor deze renovatie op betaalbare kwaliteitsverbeteringen en verduurzaming. 

Lees meer

Bouwleerlingen krijgen les op bouwplaats toekomstige studentenhuisvesting Leeuwarden

1 maand geleden

Friso Bouwgroep, Bouwen aan de Bouw en Bouwloket zijn van mening dat docenten en leermeesters uit de bouw veel meer van elkaar kunnen leren! Onder dat motto is het professionaliseringsprogramma voor bouwdocenten en leermeesters opgezet. Inmiddels werpt het programma haar vruchten af. 21 bouwleerlingen krijgen donderdag 24 januari les op de bouwplaats van de 500 studentenwoningen in Leeuwarden. 

Lees meer