• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

High-tech onderzoeksgebouw NLR in gebruik

2 maanden geleden

In Marknesse doen zo’n 300 medewerkers van het NLR onderzoek om de lucht- en ruimtevaart duurzamer, veiliger, efficiënter en effectiever te maken. Sinds dit jaar is het NLR gevestigd in een nieuw, open gebouw vol met technische hoogstandjes. Projectleider Ronald Steenbruggen van Aannemingsmaatschappij Friso en NLR-projectleider Nieuwbouw en Renovatie Michel Brouwer   blikken terug op wat zij beiden een complex project noemen.   

Lees meer

1000-banenplan helpt werkzoekenden aan een baan

2 maanden geleden

Dankzij het 1000-banenplan kreeg Marco (28) een baan bij Jurriens Noord. Marco is een van de 150 mensen die omgeschoold is om gebouwen te herstellen in het aardbevingsgebied in Groningen.

Lees meer

Megaklus voor Friso Oost bij FrieslandCampina Borculo

2 maanden geleden

In opdracht van zuivelconcern FrieslandCampina werkt Friso Oost (vestiging Eibergen) momenteel aan de sloop van de gigantische schoorsteentorens van de fabriek nabij de hoek van de Needseweg in Borculo. Sinds vorige week staan er enorme kranen rondom de constructie. Dit is niet de eerste klus die Friso uitvoert voor FrieslandCampina. Al jarenlang is het bouwteam uit Eibergen verbonden aan de werkzaamheden bij de fabriek.

Lees meer

Bouwen aan fonkelnieuw stadsgezicht in Lochem

2 maanden geleden

In opdracht van Nystaete Group uit Oldenzaal is Friso Oost (vestiging Eibergen) deze week officieel gestart met de transformatie van de voormalige Rabobank op de historische Markt in Lochem. Friso heeft het zogenoemde ‘NyeMarkt’ project overgenomen van een failliete aannemer en zal het complete gebouw, bestaande uit 16 appartementen en winkel- en kantoorruimtes, naar verwachting in het najaar van 2019 opleveren.

Lees meer

Ervaren uitvoerder (Midden Nederland)

2 maanden geleden

Wil jij bouwen aan spraakmakende projecten in de omgeving van Almere, weet jij collega's te inspireren én heb je een scherpe blik voor de technische aspecten, kwaliteit en veiligheid van onze projecten? Solliciteer dan als uitvoerder bij onze vestiging in Almere. 

Lees meer

Eerste grote hoeveelheid beton gestort bij Leeghwaterbrug Alkmaar

2 maanden geleden
Aan de Provinciale weg N242 rond Alkmaar is Friso Civiel in oktober begonnen met de realisatie en revitalisatie van de Leeghwaterbruggen A en B. Deze week werd de eerste grote hoeveelheid beton gestort ten behoeve van de vloer van de basculekelder. In de basculekelder draait straks het contragewicht van brug A.  
Lees meer

Oplevering versterking woningen Appingedam in zicht

2 maanden geleden

In opdracht van Centrum Veilig Wonen realiseert Aannemingsmaatschappij Friso de versterking en verduurzaming van in totaal 64 woningen in Appingedam. 38 woningen zijn inmiddels opgeleverd. Onlangs kregen de bewoners van de laatste 15 woningen hun sleutels weer toegereikt en werden de vlaggen gehesen.

Lees meer

Molenbouwers werken aan top Jouster Toer [VIDEO]

2 maanden geleden

Op het laaste moment moest er nog een kettingzaag aan te pas komen, maar uiteindelijk is het de molenbouwers van Jurriëns Noord gelukt om de 'kop' van de Jouster Toer te halen. Het houtwerk in de kop is flink aangetast, waardoor de toren de komende weken onder handen genomen wordt door de molenbouwers. Collega en vakman Hugo Landman vertelt in onderstaande video hoe hij en zijn collega Rien van der Wal deze klus zullen klaren. 

Lees meer

Optopping Businesscentre Zaandam voltooid

2 maanden geleden

In opdracht van Affordable Medicines Group (AMG) uit Zaandam realiseerde Aannemingsmaatschappij Friso Almere B.V. de optopping van het bedrijfspand aan de Westzijde in Zaandam.

Lees meer

Eerste (totem)palen geslagen voor kindcentrum Qworzo Woldendorp

2 maanden geleden

In Woldendorp is de bestaande openbare basisschool De Woldrakkers gesloopt. Op dezelfde plaats is Friso deze week officieel begonnen met de bouw van het nieuwe aardbevingsbestendige Kindcentrum Qworzo. De start van de bouwwerkzaamheden werd op feestelijk wijze gevierd.

Lees meer