• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Rijnhavenbrug na uitdagend project weer opengesteld!

16 maanden geleden

Vandaag vrijdag 22 december is de nieuwe Rijnhavenbrug officieel in gebruik genomen. Friso Civiel verzorgde, naar een ontwerp van Quist Wintermans Architekten, de aanleg van deze brug, de infra en rotonde. Het vervangen van de brug was een uitdaging; niet alleen vanwege de techniek, maar zeker ook als het gaat om veiligheid.

Lees meer

Lees hier het nieuwste Friso Nijs!

16 maanden geleden

Het Friso Nijs van december 2017 is uit! Een nieuwe editie met veel aandacht voor circulair bouwen, digitaal bouwen, jarenlange samenwerkingen en niet te vergeten bouwen met vakmanschap! Ook maakt u kans op een hotelovernachting bij Hotel Post Plaza als u de gouden wikkel vindt.  Wij wensen u weer veel leesplezier. Download hier het complete nijs.

Lees meer

Bijzondere schoorsteen voor bewoner aarbevingsgebied

16 maanden geleden

Sinds begin 2016 is Bouwborg (onderdeel van Friso Bouwgroep) in opdracht van Centrum veilig Wonen druk bezig met het veiligstellen van woningen in het aardbevingsgebied in de provincie Groningen. In de meeste gevallen wordt de schoorsteen vervangen door een volledig op maat gemaakte prefab lichtgewicht schoorsteen. Maar er zijn ook uitzonderingen! Zo maakt Bouwborg onlangs een zogenaamde Solartube, een schoorsteen die in plaats van rookkanaal als lichtkoepel fungeert.

Lees meer

Start verbouw Huis van Weldadigheid Frederiksoord

16 maanden geleden

Op de unieke historische plek van de eerste proefkolonie in Frederiksoord opent in het voorjaar 2019 het Huis van Weldadigheid haar deuren. Onlangs is Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) gestart met de verbouwing van het pand aan de Laan van Swietenlaan in Frederiksoord middels het plaatsen van een bouwbord door Minne Wiersma, algemeen directeur van de Maatschappij van Weldadigheid en Douwe Offringa, vestigingsdirecteur van Bouwbedrijf Jurriëns Noord.

Lees meer

Grootste circulaire opleidingslocatie Noord-Nederland geopend

16 maanden geleden

Afgelopen donderdag (7 december jl.) werd de nieuwe locatie voor de opleidingen Uniformberoepen aan de Egelantierstraat in Leeuwarden officieel geopend. Friso Bouwgroep werkte samen met onder andere opdrachtgever ROC Friese Poort, Wind Architecten Adviseurs en Pranger-Rosier met man en macht aan de nieuwbouw. In slecht 7 maanden tijd werd het nieuwe onderkomen, welke ruimte biedt aan 800 studenten, 100% energieneutraal en circulair gebouwd.

Lees meer

Vijversburg Tytjerk winnaar ARC17 Awards!

16 maanden geleden

Het Friese park Vijversburg in Tytsjerk, is de winnaar van ARC17 Detail Award. De Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept. Het park werd onlangs door Jurriëns Noord en naar een ontwerp van Studio MAKS en Junya Ishigam, opgeknapt en uitgebreid. 30 november jl. zijn de nominaties bekend gemaakt.

Lees meer

Eysingahuis Leeuwarden grondig verbouwd

16 maanden geleden

In 2016 startte Aannemingsmaatschappij Friso met de eerste restauratiewerkzaamheden aan het Eysingahuis in Leeuwarden. Het rijksmomument uit de 16de eeuw werd in deze eerste fase grondig aangepakt waarbij met name de oude stijlkamers op de begane grond in ere hersteld zijn. In 2017 zette Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) deze werkzaamheden voort op o.a. het binnenplein. Afgelopen maanden werden de laatste schilder-, timmer- en behangwerkzaamheden verricht, waarmee het eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser weer geheel zijn eigen allure terug kreeg.

Lees meer

Aan de slag met 38 woningen Harlingen

16 maanden geleden

In opdracht van De Bouwvereniging, de woningcorporatie uit Harlingen, gaat Friso Bouwgroep binnenkort aan de slag met de nieuwbouw van 38 levensloopbestendige nul-op-de-meter-woningen in Harlingen. Het project is samen met Alynia Architecten uit Harlingen, Invent Advies uit Beilen, Ingenieursbureau Meijer en Joustra uit Heerenveen en Otte installaties uit Sneek in een Design & Build project ontwikkeld. Afgelopen maandag (4 december) werd het contract officieel getekend.

Lees meer

3000 woningen Hoogeveen in onderhoud bij Bouwborg

18 maanden geleden

In opdracht van Wooncorporatie Domesta is Bouwborg (onderdeel van Friso Bouwgroep) bezig met het uitvoeren van planmatig onderhoud aan woningen in Hoogeveen. De wooncorporatie verhuurt deze woningen en heeft Bouwborg geselecteerd voor het onderhoud, de service en de mutatiewerkzaamheden. In totaal zijn er ca. 3000 woningen die een beroep kunnen doen op de service van Bouwborg.

Lees meer

Jurriƫns Noord geeft pakhuis uit 1657 nieuwe bestemming

18 maanden geleden

Dat Jurriëns Noord specialist is in het herstellen van monumentale panden, moge na het zien van deze klus in Harlingen duidelijk zijn. Het echte ambachtelijke timmerwerk, waarbij Puur Vakmanschap zich laat gelden, wordt momenteel toepast in een monumentaal ‘Pakhûs’ uit 1657. Behoud van het historische erfgoed is uiteraard de leidraad in de uitvoering.

Lees meer