• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Friso Bouwgroep bouwt circulair kenniscentrum Leeuwarden

20 maanden geleden

Op de voormalige stortplaats de Schenkenschans in Leeuwarden wordt binnenkort het Energie Kenniscentrum Leeuwarden gebouwd. Aannemingsmaatschappij Friso heeft opdracht gekregen om het unieke en circulair project, naar een ontwerp van AchterboschZantman, te realiseren. Het kenniscentrum gaat als hoofdkantoor fungeren voor Ekwadraat en als kantoor voor Oosterhof Holman. Daarnaast is er ruimte voor kennisinstellingen en startups, die doorontwikkeld kunnen worden tot grownups. Het is de plek waar alle kennis op het gebied van energie samenkomt en synergie ontstaat tussen diverse partijen.

Lees meer

Zaandijkerkerk weer in gebruik

20 maanden geleden

In opdracht van Stadsherstel Amsterdam heeft Friso Bouwgroep de restauratie van de Zaandijkerkerk in Zaandijk gerealiseerd.

Lees meer

Startschot voor eye-catcher TopsportZorgCentrum Groningen

21 maanden geleden

Maandag 22 mei jl. werd het startschot van het project TopsportZorgcentrum in Groningen gegeven. Niemand minder dan Arjen Robben verrichte de officiële openingshandeling. In het bijzijn van vijfhonderd genodigden en geïnteresseerden legde hij symbolisch een eerste bult zand op de parkeerplaats van Sportpark Corpus den Hoorn. Over een jaar moet het gebouw opgeleverd zijn en kan onder meer FC Groningen er haar intrek in nemen.

Lees meer

Project Granenbuurt Drachten opgeleverd

21 maanden geleden

Het project ‘Granenbuurt’ in Drachten is klaar! In opdracht van Fooq en Accolade realiseerde Aannemingsmaatschappij Friso B.V. voor dit project zowel de renovatie van 55 huurwoningen als de nieuwbouw van 35 duurzame en energiezuinige rijwoningen. 

Lees meer

Arjen Robben geeft startsein voor TopsportZorgCentrum Groningen

21 maanden geleden

Maandag 22 mei wordt het startschot van het project TopsportZorgcentrum in Groningen gegeven. Niemand minder dan Arjen Robben zal de officiële openingshandeling verrichten. Top voetballer Arjen Robben uit Bedum is kind uit de opleiding van FC Groningen, ambassadeur van Stichting FC Groningen in de Maatschappij en huidig aanvoerder van het Nederlands Elftal.

Lees meer

Duurzaam Doen Lezing

21 maanden geleden

LEEUWARDEN - "Het is nodig dat we op een andere manier naar gebouwen kijken" met deze woorden opende Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam, de Duurzaam Doen lezing op 9 mei 2017 in het informatiecentrum op de bouwplaats van de Nieuwbouw Uniformberoepen in Leeuwarden. 

Lees meer

Jurriƫns Noord herstelt monumentale woning Bedum na brand

21 maanden geleden

Tijdens een brand op sinterklaasavond heeft de rijksmonumentale woning van Len Boot en zijn gezin zoveel schade opgelopen dat het pand volledig gerestaureerd moest worden. 

Lees meer

De Centrale As in de race voor de Galjaardprijs

21 maanden geleden

De Centrale As behoort tot een van de vijf projecten die genomineerd zijn voor de Gajaardprijs; de prijs voor de beste communicatie in het publieke domein. De Centrale As is een project van de provincie Fryslân, de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Tytsjerksteradiel en Smallingerland. 

Lees meer

Dames VC Sneek zaterdag LIVE op PodiumTV

21 maanden geleden

Welke club weet de landstitel in de wacht te slepen? VC Sneek verloor de eerste finalewedstrijd met 1-3 tegen Sliedrecht Sport. Aanstaande zaterdagmiddag is de returnwedstrijd. Regerend Landskampioen Sneek zal met 0-3 of 1-3 moeten winnen om een golden set te mogen spelen. Volg deze finalewedstrijd vanaf 15.45 uur vanuit Sliedrecht via de livestream van Podium.TV!

Lees meer

20 mei - Dag van de Bouw - Dit jaar uniek project in de spotlights!

21 maanden geleden

Heeft u altijd als een op een echte bouwplaats willen rondlopen? Wij bieden u deze unieke kans. Uniformberoepen ROC Friese Poort Leeuwarden heet u welkom op de Dag van de Bouw!

Lees meer