• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Spraakmakende luchtfoto Europaplein Leeuwarden

22 maanden geleden

De werkzaamheden aan het Europaplein zijn in volle gang! Vanaf de grond is niet altijd te zien wat er allemaal op zo’n project gebeurd, daarom maakte de Leeuwarder Courant onlangs een prachtige foto vanuit de lucht. De foto van het kruispunt werd 2 juni jl. gepubliceerd. Heeft u deze krant gemist? Bekijk dan hieronder het complete artikel.

Lees meer

Friso en Rabobank verbinden naam aan Mar-athon Sneek!

22 maanden geleden

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni is het weer zover! De derde editie van de Mar-athon rond Sneek en meer wordt gehouden! En dit jaar is het zeker ‘meer’ want naast dat er 2 nieuwe evenementen aan de Mar-athon zijn toegevoegd, verbindt Friso Bouwgroep samen met de Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland haar naam aan het Sneeker sportevenement!

Lees meer

Brug Noordhollandsch Kanaal, the making off...

22 maanden geleden

In opdracht van de Gemeente Amsterdam werkt Friso Civiel aan de brug over het Noordhollandsch Kanaal in Amsterdam Noord. De brug is een ontwerp van West8 en wordt gebouwd onder technische begeleiding van Witteveen+Bos. Momenteel werken meer dan 15 bedrijven aan de realisatie van de brug. Best een project waar we als 'civiele bouwers' trots op zijn!

Lees meer

Friso en Bouwborg nu samen aan de slag in aardbevingsgebied Groningen

22 maanden geleden

In 2016 verstevigde Friso Bouwgroep samen met nog 6 andere bouwbedrijven al tientallen woningen in het aardbevingsgebied. Dit jaar gaan Bouwborg (onderdeel van Friso Bouwgroep) en Friso Groningen in opdracht van Centrum Veilig Wonen (via N.A.M.) gezamenlijk aan de slag.

Lees meer

Friso Bouwgroep bouwt circulair kenniscentrum Leeuwarden

22 maanden geleden

Op de voormalige stortplaats de Schenkenschans in Leeuwarden wordt binnenkort het Energie Kenniscentrum Leeuwarden gebouwd. Aannemingsmaatschappij Friso heeft opdracht gekregen om het unieke en circulair project, naar een ontwerp van AchterboschZantman, te realiseren. Het kenniscentrum gaat als hoofdkantoor fungeren voor Ekwadraat en als kantoor voor Oosterhof Holman. Daarnaast is er ruimte voor kennisinstellingen en startups, die doorontwikkeld kunnen worden tot grownups. Het is de plek waar alle kennis op het gebied van energie samenkomt en synergie ontstaat tussen diverse partijen.

Lees meer

Zaandijkerkerk weer in gebruik

22 maanden geleden

In opdracht van Stadsherstel Amsterdam heeft Friso Bouwgroep de restauratie van de Zaandijkerkerk in Zaandijk gerealiseerd.

Lees meer

Startschot voor eye-catcher TopsportZorgCentrum Groningen

23 maanden geleden

Maandag 22 mei jl. werd het startschot van het project TopsportZorgcentrum in Groningen gegeven. Niemand minder dan Arjen Robben verrichte de officiële openingshandeling. In het bijzijn van vijfhonderd genodigden en geïnteresseerden legde hij symbolisch een eerste bult zand op de parkeerplaats van Sportpark Corpus den Hoorn. Over een jaar moet het gebouw opgeleverd zijn en kan onder meer FC Groningen er haar intrek in nemen.

Lees meer

Project Granenbuurt Drachten opgeleverd

23 maanden geleden

Het project ‘Granenbuurt’ in Drachten is klaar! In opdracht van Fooq en Accolade realiseerde Aannemingsmaatschappij Friso B.V. voor dit project zowel de renovatie van 55 huurwoningen als de nieuwbouw van 35 duurzame en energiezuinige rijwoningen. 

Lees meer

Arjen Robben geeft startsein voor TopsportZorgCentrum Groningen

23 maanden geleden

Maandag 22 mei wordt het startschot van het project TopsportZorgcentrum in Groningen gegeven. Niemand minder dan Arjen Robben zal de officiële openingshandeling verrichten. Top voetballer Arjen Robben uit Bedum is kind uit de opleiding van FC Groningen, ambassadeur van Stichting FC Groningen in de Maatschappij en huidig aanvoerder van het Nederlands Elftal.

Lees meer

Duurzaam Doen Lezing

23 maanden geleden

LEEUWARDEN - "Het is nodig dat we op een andere manier naar gebouwen kijken" met deze woorden opende Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam, de Duurzaam Doen lezing op 9 mei 2017 in het informatiecentrum op de bouwplaats van de Nieuwbouw Uniformberoepen in Leeuwarden. 

Lees meer