• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Dames VC Sneek sportploeg van het jaar!

36 maanden geleden

Tijdens het Sportgala Fryslân in Trinitas in Heerenveen zijn de dames van VC Sneek gisteravond (17 februari) uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar.  Zoals bekend werden de dames van VC  Sneek afgelopen jaar volleybal landskampioen, wonnen ze de Super Cup en de nationale beker.

Lees meer

Kunstencentrum Corrosia weer open!

36 maanden geleden

In opdracht van De Alliantie Ontwikkeling realiseerde Friso Bouwgroep de verbouw van het kunstencentrum Corrosia in Almere-Haven. De culturele trekpleister werd naar een ontwerp van Architect Rik Lagerwaard getransformeerd tot smeltkroes waar meerdere instellingen onderdak krijgen. Afgelopen zaterdag (13 februari) werd Corrosia op feestelijke wijze heropend.

Lees meer

Friso bouwt laboratorium Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Marknesse

37 maanden geleden

Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart laboratorium in Marknesse krijgt een nieuw onderkomen. Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek is als aannemer aangesteld voor de grootschalige nieuwbouw van ruim 18.000 m2 in Marknesse. Het NLR is de nationale kennisonderneming voor de lucht- en ruimtevaart. Zij zijn toonaangevend op het gebied van de ontwikkeling van hoogwaardige technologie voor zowel de overheid als het bedrijfsleven.

Lees meer

Project 'Nije Daam' Bergum van start!

56 maanden geleden

Donderdag 19 juni j.l. is de uitvoering van het middendeel van De Centrale As van start gegaan. Gedeputeerde Sietske Poepjes, directeur Netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Els van Grol en wethouder Houkje Rijpstra van de gemeente Tytsjerksteradiel voerden in samenwerking met aannemerscombinatie Nije Daam (Mobilis, Van Gelder, J.J. de Vries) de starthandeling uit. Met één druk op de knop werd de eerste damwand van het aquaduct geslagen.

Lees meer

Project Nije Daam trekt veel belangstelling

57 maanden geleden

Afgelopen zaterdag (24 mei j.l.) kon heel Nederland voor de negende keer weer achter de hekken kijken op een bouwlocatie naar keuze. In Burgum werden dit jaar voor het eerst de hekken naar de bouwlocatie van de Centrale As opengesteld. Ruim 800 belangstellenden namen een kijkje bij de verschillende bedrijven die bouwen aan de Centrale As. J.J. de Vries opende samen met Mobilis en Van Gelder het informatiecentrum van projectorganisatie Nije Daam.

 

Lees meer

Friso Bouwgroep realiseert Medisch Centrum Balk

61 maanden geleden

In opdracht van Medisch Centrum Balk gaat Friso Bouwgroep binnenkort van start met de uitbreiding van de huisartsenpraktijk in Balk.

Lees meer

Friso bouwt nieuw zorgcomplex in Langweer

61 maanden geleden

In opdracht van Wonen Zuidwest Friesland realiseert Friso Bouwgroep een nieuw appartementengebouw met een vrijstaand bijgebouw en diverse terreininrichtingen voor Zorggroep Maeykehiem in Langweer. Het woon-zorgcomplex wordt een nevenvestiging van Stichting Maeykehiem uit Sint Nicolaasga en biedt straks huisvesting en intensieve zorg aan 27 cliënten met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking.

Lees meer

Verbouw Corrosia Almere gestart

61 maanden geleden

In opdracht van De Alliantie Ontwikkeling start Friso Bouwgroep deze week met de verbouw van het kunstencentrum Corrosia in Almere-Haven (5.000 m2). De culturele trekpleister wordt naar een ontwerp van Architect Rik Lagerwaard getransformeerd tot smeltkroes waar meerdere instellingen onderdak krijgen.

Lees meer

Spectaculaire kraanactiviteiten vuurtoren Terschelling

61 maanden geleden

In december 2013 is Friso Bouwgroep in opdracht van Rijkswaterstaat gestart met de grootschalige renovatie van de welbekende vuurtoren "De Brandaris" op Terschelling. Een bijzonder project waar een specifieke aanpak vereist is en spannende werkzaamheden op de planning staan. Zo wordt aanstaande dinsdag 21 januari de hangsteiger geplaatst.

Lees meer

Renovatie Brandaris gegund aan Friso Bouwgroep

64 maanden geleden

In opdracht van Rijkswaterstaat start Friso Bouwgroep in december met de renovatie van de wel bekende vuurtoren “De Brandaris” op Terschelling. De renovatiewerkzaamheden aan de vuurtoren zijn erop gericht om de huisvesting van de verkeersleiders te moderniseren.

Lees meer