• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Grootste nieuwbouwproject Leeuwarden opgeleverd

38 maanden geleden

Het grootste nieuwbouwproject in Leeuwarden 'Wonen in Eelân' is opgeleverd. Na precies 8 maanden zijn op een paar afrondende werkzaamheden na, de bouwwerkzaamheden vorige week (week 9) volledig afgerond. De nieuwe woonwijk met jaren ’30 uitstraling vormt een prachtige woonbuurt met direct zicht op de Ee. Op twee woningen na zijn alle woningen in rap tempo verkocht. Naar verwachting zullen de laatste woningen dan ook snel verkocht worden.

Lees meer

Miljoenenopdracht Friso Civiel voor dijkversterking Texel

38 maanden geleden

Friso Civiel gaat samen met Van Hattem & Blankevoort en Boskalis als onderaannemerscombinatie ‘Civiele Combinatie Tessel’ meewerken aan de versterking van de waterkering op Texel.

Lees meer

Ontwerp nieuwbouw Energy Academy Europe behaalt hoogste duurzaamheidscertificaat

38 maanden geleden
Het ontwerp van de Energy Academy Europe in Groningen, waar bouwcombinatie FrisoKoopmans op dit moment de nieuwbouw uitvoert, is afgelopen week door De Dutch Green Building Council gecertificeerd met de hoogste beoordeling op duurzaamheidsprestaties. Het bereikt daarmee de BREEAM Outstanding-klasse met de meeste punten op de energiebesparende maatregelen.  
Lees meer

Binnenkort spectaculair hijswerk op Ameland

38 maanden geleden

Friso Bouwgroep realiseert in opdracht van R.K. kerkbestuur St.Clemensparochie Nes Ameland de restauratie van de Sint Clemenskerk. Op dit moment is Friso druk bezig met het herstellen van alle, door de brand verwoestte, onderdelen. Een spectaculair onderdeel daarvan is het dak en de nieuwe toren. Binnenkort worden de nieuwe dakelementen in één keer in de lucht gehesen. 

Lees meer

Dames VC Sneek sportploeg van het jaar!

38 maanden geleden

Tijdens het Sportgala Fryslân in Trinitas in Heerenveen zijn de dames van VC Sneek gisteravond (17 februari) uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar.  Zoals bekend werden de dames van VC  Sneek afgelopen jaar volleybal landskampioen, wonnen ze de Super Cup en de nationale beker.

Lees meer

Kunstencentrum Corrosia weer open!

38 maanden geleden

In opdracht van De Alliantie Ontwikkeling realiseerde Friso Bouwgroep de verbouw van het kunstencentrum Corrosia in Almere-Haven. De culturele trekpleister werd naar een ontwerp van Architect Rik Lagerwaard getransformeerd tot smeltkroes waar meerdere instellingen onderdak krijgen. Afgelopen zaterdag (13 februari) werd Corrosia op feestelijke wijze heropend.

Lees meer

Friso bouwt laboratorium Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Marknesse

39 maanden geleden

Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart laboratorium in Marknesse krijgt een nieuw onderkomen. Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek is als aannemer aangesteld voor de grootschalige nieuwbouw van ruim 18.000 m2 in Marknesse. Het NLR is de nationale kennisonderneming voor de lucht- en ruimtevaart. Zij zijn toonaangevend op het gebied van de ontwikkeling van hoogwaardige technologie voor zowel de overheid als het bedrijfsleven.

Lees meer

Project 'Nije Daam' Bergum van start!

58 maanden geleden

Donderdag 19 juni j.l. is de uitvoering van het middendeel van De Centrale As van start gegaan. Gedeputeerde Sietske Poepjes, directeur Netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Els van Grol en wethouder Houkje Rijpstra van de gemeente Tytsjerksteradiel voerden in samenwerking met aannemerscombinatie Nije Daam (Mobilis, Van Gelder, J.J. de Vries) de starthandeling uit. Met één druk op de knop werd de eerste damwand van het aquaduct geslagen.

Lees meer

Project Nije Daam trekt veel belangstelling

59 maanden geleden

Afgelopen zaterdag (24 mei j.l.) kon heel Nederland voor de negende keer weer achter de hekken kijken op een bouwlocatie naar keuze. In Burgum werden dit jaar voor het eerst de hekken naar de bouwlocatie van de Centrale As opengesteld. Ruim 800 belangstellenden namen een kijkje bij de verschillende bedrijven die bouwen aan de Centrale As. J.J. de Vries opende samen met Mobilis en Van Gelder het informatiecentrum van projectorganisatie Nije Daam.

 

Lees meer

Friso Bouwgroep realiseert Medisch Centrum Balk

63 maanden geleden

In opdracht van Medisch Centrum Balk gaat Friso Bouwgroep binnenkort van start met de uitbreiding van de huisartsenpraktijk in Balk.

Lees meer