• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Hendrick de Keyser conserveert Nederlandse woongeschiedenis

5 maanden geleden

Precies 100 jaar bestaat Vereniging Hendrick de Keyser dit jaar. In deze honderd jaar verwierf de vereniging, uit legaten en schenkingen, 423 complexen. Deze veelal monumentale gebouwen worden door hen gerestaureerd en daarna verhuurd als woning of speciale locatie. De afgelopen jaren restaureerden wij voor Hendrick de Keyser het Eysingahuis in Leeuwarden, het Pakhuys in Harlingen en Karwijhof in Nagele. Over dit laatste ‘kunstwerk’ spraken wij met architect Ann-Katrin Adolph.

Lees meer

Pcbs De Librije uitgebreid en gepimpt

6 maanden geleden

In 1968 opende De Librije haar deuren in Gorredijk. Drie leslokalen en een gemeenschappelijke ruimte, meer leerlingen waren er toen nog niet. Nu, exact 50 jaar later, zijn lokaal 12 en 13 gerealiseerd en is de hele school opgepimpt. Ruim 270 kinderen en 28 groepsleerkrachten gaan nu dagelijks naar een compleet vernieuwde school. De puntjes moeten nog op de ‘i’, maar directeur Tseard Kuperus is al heel tevreden over het eindresultaat.  

Lees meer

Rectificatie Bijlage Friso Nijs juli 2018

6 maanden geleden

Helaas is in de bijlage van het laatste Friso Nijs, editie juli 2018, een foutje geslopen. Op pagina 5 bij het artikel over Hotel Molenzicht op Ameland wordt de verkeerde website URL vermeld. In plaats www.hotelmolenzicht.nl had er www.molenzichtameland.nl moeten staan. Excuses voor het ongemak. 

Lees meer

26 woningen voor nieuwste wijk Meerstad [VIDEO]

6 maanden geleden

In het inmiddels bekende Meerstad (nabij Groningen) worden door Frisoplan opnieuw 26 woningen ontwikkeld. Eerder ontwikkelde en bouwde Friso al 29 woningen 'Langs de Erven' in de nieuwe woonwijk. Voor de 26 woningen is een bijzonder plan gemaakt. Zo worden er 3 vrijstaande, 14 halfvrijstaande en 9 rijwoningen gebouw met elk hun eigen uitstraling. De woningen krijgen een grote verscheidenheid in het uiterlijk waardoor er een prachtig en afwisselend straatbeeld ontstaat. 

Lees meer

Luxe woontoren Houkepoort binnenkort in verkoop

6 maanden geleden

Het prachtige woongebied de Houkepoort in Sneek nadert zijn voltooiing. Zo worden de eerste woningen van Bouwcombinatie Dijkstra Draisma & Frisoplan binnenkort opgeleverd en is er onlangs gestart met de bouw van fase 2. Maar dat is nog niet alles! De mooiste stap moet nog worden gezet: de realisatie van de luxe woontoren met veertien woningen te midden van het prachtig wooneiland. 

Lees meer

Hotel Molenzicht helemaal klaar voor eerste gasten

7 maanden geleden

In opdracht van hotel/restaurant 'Molenzicht' realiseerde Friso Totaalbouw B.V. in slechts 7 maanden tijd een nieuw hotel aan de Noorderweg in Nes op Ameland. Het befaamde hotel opende, nadat het voormalige hotel eerst gesloopt werd, onlangs (10 juli jl.) haar deuren. 

Lees meer

TopsportZorgCentrum Groningen klaar voor gebruik!

7 maanden geleden

In opdracht van Euroborg NV realiseerde Aannemingsmaatschappij Friso B.V. (onderdeel van Friso Bouwgroep) binnen no-time en in samenwerking met Croonwolter&dros, Leeuwenkamp Architecten, Jansen Wesselink en DGMR Bouw het TopsportZorgCentrum van Groningen. Ook wel de Groene Smaragd van het noorden genoemd! 

Lees meer

Jurriƫns Noord renoveert monumentale woning Assen

7 maanden geleden

In slechts 7 maanden tijd renoveerde Jurriëns Noord een bijzondere monumentale woning aan de Vaart in Assen. De vakmannen van Jurriëns Noord hebben er onder andere voor gezorgd dat het comfort van de woning flink is toegenomen, daarnaast zijn de monumentale onderdelen geheel intact gebleven.

Lees meer

Eerste nul-op-de-meter-woning Harlingen gereed!

7 maanden geleden

Aan de Kluerd en Ropens straat in Harlingen werden deze week de eerste nul-op-de-meter-woningen opgleverd en overgedragen aan de opdrachtgever. De bewoners werden door Friso Bouwgroep verblijd met een heerlijke slagroomtaart! Het project, bestaande uit 38 nieuwbouwwoningen, wordt in opdracht van woningcorporatie De Bouwvereniging gerealiseerd. Naast de 38 woningen is Friso inmiddels ook begonnen met het nieuw plan aan de zuidzijde van Harlingen, dit plan bestaat uit 60 grondgebonden woningen en 50 appartementen. 

Lees meer

Vernieuwde locatie Aeres Emmeloord officieel geopend!

7 maanden geleden

In opdracht van de Aeres Groep, dé groene kennisinstelling van Nederland, realiseerde Friso Totaalbouw B.V. in slechts 5 maanden tijd een nieuw praktijklokaal, een theorieruimte, kantoren en diverse lerarenkamers ter uitbreiding van de bestaande onderwijslocatie in Emmeloord. 28 juni jl. werd de vernieuwde school officieel geopend. 

Lees meer