• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Bouw Energiecampus Leeuwarden gestart

8 maanden geleden

Met de onthulling van het bouwbord ‘Energiecampus Leeuwarden zoekt vrienden’ is onlangs de bouw van de toekomstige Energiecampus officieel gestart. Initiatiefnemers Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat willen op deze plek kennis, onderzoek en productie laten samenkomen. Met als doel: oplossingen vinden voor de energievragen van morgen.

Lees meer

Hoogste punt bouw 45 woningen Hof van Harinxma in Sneek bereikt

8 maanden geleden

Donderdag 24 mei 2018 bereikte de bouw van het project 45 woningen Hof van Harinxma in Sneek het hoogste punt. Deze mijlpaal werd gevierd in het bijzijn van de kopers, bouwplaatsmedewerkers en overige relaties die betrokken zijn bij dit project. Voor twee kopers werd het wel een heel bijzonder officieel moment, zij mochten een aantal dakpannen leggen. Aansluitend hesen enkele kinderen van de kopers gezamenlijk de Friese vlag in top en werd de officiële handeling feestelijk afgerond met een confettischot. Volgens een goed gebruik in de bouw, betekent het bereiken van het hoogste punt ook iets extra's voor de bouwplaatsmedewerkers. In dit geval werden zij tijdens de lunch getrakteerd op een bal gehakt.

Lees meer

Fonteinen officieel geopend!

9 maanden geleden

Tijdens de Kletterdei op 18 mei 2018 zijn dan eindelijk de Eleven Fountains geopend. In elke elfstedenstad werd, in het kader van de Culturele Hoofdstad, een fontein geopend. Zo ook 'De Fontein van Fortuna' in Sneek en de 'Onsterfelijke Bloemen' in IJlst. Voor beide fonteinen heeft Friso Civiel de fundering gelegd.

Lees meer

Tessel van start met tweede fase op Texel

9 maanden geleden

Het winterseizoen is voorbij en dus mag er weer aan en in de dijk op Texel gebouwd worden. De tweede fase van de bouw gemaal Dijkmanshuizen op Texel is dan ook gestart. Afgelopen winter is er volop gebouwd aan het pomphuis.

Lees meer

Friso Bouwgroep pronkt op shirts Sterkste man Fryslân

9 maanden geleden

A.s. zaterdag (19 mei) is het zover! Dan pronkt Friso Bouwgroep in IJlst op de t-shirts van de sterkste mannen van Fryslân. Tijdens deze speciale editie worden o.a. Wout Zijlstra, Gorrit Visser en Gerrie Lagenveen uitgedaagd tijdens de onderdelen brandweerwagen trekken, boomstam tillen en gewicht heffen.

Lees meer

Verbouw Zeevaartschool Terschelling gegund aan Friso

9 maanden geleden

In opdracht van Stichting NHL Leeuwarden gaat Friso Bouwgroep binnenkort voortvarend aan de slag met de zogenoemde Revitalisering van het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling. Binnenkort start Friso met de voorbereidingen van de modernisering van het schoolgebouw. De onderwijsinstelling wordt veranderd in een eigentijdse onderwijsomgeving die klaar is voor de toekomst.

Lees meer

Herontwikkeling Oosterpoort Sneek van start!

9 maanden geleden

Al enkele jaren staat het voormalige pand Bouma op de hoek van de Leeuwarderweg en de 2e Oosterkade in Sneek leeg. De hoek is in de loop der jaren verworden tot een “rotte kies”, maar daar komt als het aan de gemeente en aan het samenwerkingsverband Friso Bouwgroep B.V., Veenema Vastgoed B.V. en G.T. Brandsma Holding B.V. ligt verandering in. 

Lees meer

Friso Bouwgroep aan de slag met 110 nieuwe woningen in Harlingen

10 maanden geleden

In opdracht van De Bouwvereniging, de woningcorporatie uit Harlingen, mag Friso Bouwgroep binnenkort aan de slag met de nieuwbouw van 110 woningen in Plan Zuid fase 2. Naast de 110 woningen is Friso sinds december vorig jaar al volop bezig met 38 woningen levensloopbestendige en nul-op-de-meter-woningen in de Oosterparkwijk. Beide projecten zijn samen met Alynia Architecten uit Harlingen, Invent Advies uit Beilen, Ingenieursbureau Meijer en Joustra uit Heerenveen en Otte installaties uit Sneek in een Design & Build traject ontwikkelt.

Lees meer

Friso Bouwgroep brengt Social Return in praktijk!

10 maanden geleden
Bij de nieuwbouw van de ruim 140 nieuwe woningen in Harlingen wordt door Friso Bouwgroep succesvol ingezet op Social Return. Bureau PMO, gespecialiseerd in het opzetten en begeleiden van SROI-trajecten, laat a.s. maandag de officiële contracten ondertekenen met de eerste kandidaten. 
 
Lees meer

Friso Oost bouwt NOM-modelwoning

10 maanden geleden

In Enschede heeft Friso Oost meegewerkt aan de verduurzaming van een huurhuis uit 1982. Deze woning van woningbouwcorporatie Domijn staat model voor andere sociale huurwoningen die energieneutraal gemaakt moeten worden. 

Lees meer