• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Grootste circulaire opleidingslocatie Noord-Nederland geopend

14 maanden geleden

Afgelopen donderdag (7 december jl.) werd de nieuwe locatie voor de opleidingen Uniformberoepen aan de Egelantierstraat in Leeuwarden officieel geopend. Friso Bouwgroep werkte samen met onder andere opdrachtgever ROC Friese Poort, Wind Architecten Adviseurs en Pranger-Rosier met man en macht aan de nieuwbouw. In slecht 7 maanden tijd werd het nieuwe onderkomen, welke ruimte biedt aan 800 studenten, 100% energieneutraal en circulair gebouwd.

Lees meer

Vijversburg Tytjerk winnaar ARC17 Awards!

14 maanden geleden

Het Friese park Vijversburg in Tytsjerk, is de winnaar van ARC17 Detail Award. De Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept. Het park werd onlangs door Jurriëns Noord en naar een ontwerp van Studio MAKS en Junya Ishigam, opgeknapt en uitgebreid. 30 november jl. zijn de nominaties bekend gemaakt.

Lees meer

Eysingahuis Leeuwarden grondig verbouwd

14 maanden geleden

In 2016 startte Aannemingsmaatschappij Friso met de eerste restauratiewerkzaamheden aan het Eysingahuis in Leeuwarden. Het rijksmomument uit de 16de eeuw werd in deze eerste fase grondig aangepakt waarbij met name de oude stijlkamers op de begane grond in ere hersteld zijn. In 2017 zette Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) deze werkzaamheden voort op o.a. het binnenplein. Afgelopen maanden werden de laatste schilder-, timmer- en behangwerkzaamheden verricht, waarmee het eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser weer geheel zijn eigen allure terug kreeg.

Lees meer

Aan de slag met 38 woningen Harlingen

14 maanden geleden

In opdracht van De Bouwvereniging, de woningcorporatie uit Harlingen, gaat Friso Bouwgroep binnenkort aan de slag met de nieuwbouw van 38 levensloopbestendige nul-op-de-meter-woningen in Harlingen. Het project is samen met Alynia Architecten uit Harlingen, Invent Advies uit Beilen, Ingenieursbureau Meijer en Joustra uit Heerenveen en Otte installaties uit Sneek in een Design & Build project ontwikkeld. Afgelopen maandag (4 december) werd het contract officieel getekend.

Lees meer

3000 woningen Hoogeveen in onderhoud bij Bouwborg

16 maanden geleden

In opdracht van Wooncorporatie Domesta is Bouwborg (onderdeel van Friso Bouwgroep) bezig met het uitvoeren van planmatig onderhoud aan woningen in Hoogeveen. De wooncorporatie verhuurt deze woningen en heeft Bouwborg geselecteerd voor het onderhoud, de service en de mutatiewerkzaamheden. In totaal zijn er ca. 3000 woningen die een beroep kunnen doen op de service van Bouwborg.

Lees meer

Jurriƫns Noord geeft pakhuis uit 1657 nieuwe bestemming

16 maanden geleden

Dat Jurriëns Noord specialist is in het herstellen van monumentale panden, moge na het zien van deze klus in Harlingen duidelijk zijn. Het echte ambachtelijke timmerwerk, waarbij Puur Vakmanschap zich laat gelden, wordt momenteel toepast in een monumentaal ‘Pakhûs’ uit 1657. Behoud van het historische erfgoed is uiteraard de leidraad in de uitvoering.

Lees meer

Uitbreiding Medisch Centrum Hengelo gestart

16 maanden geleden

In Hengelo is Friso Oost B.V. gestart met de uitbreiding van Medisch Centrum De Kievit. Aan de Klinkhamerweg in Hengelo wordt De Kievit uitgebreid met een nieuw multifunctioneel gebouw (vier bouwlagen). Het bestaande gebouw, dat te klein geworden is, wordt door een loopbrug met de nieuwbouw verbonden. Daarnaast wordt er ook een kelder gerealiseerd.

Lees meer

Thuisbasis Uniformberoepen Leeuwarden klaar voor gebruik

16 maanden geleden

Op dinsdag 14 februari, klokslag half 8, werd de eerste paal voor de nieuwbouw door Friso Bouwgroep geheid. Amper 12 uur nadat de gemeenteraad unaniem instemde met het verlenen van de vergunning. Inmiddels brandt de binnenverlichting, is de vloerbedekking gelegd en is de lift geplaatst. Friso Bouwgroep werkte samen met onder andere opdrachtgever ROC Friese Poort, Wind Architecten Adviseurs en Pranger-Rosier met man en macht aan de nieuwbouw voor de opleiding Uniformberoepen in Leeuwarden. Afgelopen donderdag 5 oktober vond de officiële oplevering plaats. Na de herfstvakantie zullen studenten en docenten hun officiële intrek nemen in hun nieuwe thuisbasis.

Lees meer

Van schip tot circulaire fietsenberging

16 maanden geleden

Bij een circulair schoolgebouw hoort natuurlijk ook een circulair gebouwde fietsenberging. Daarom stelde Radboud Poortvliet, projectleider bij Friso Bouwgroep zichzelf tot doel om ook de fietsenberging bij de nieuwbouw van Uniformberoepen ROC Friese Poort te laten maken van hergebruikte materialen.

Lees meer

VC Sneek: Friso & Rabo ook de komende drie jaar hoofdsponsors

16 maanden geleden

Donderdag 28 september ondertekende het bestuur van VC Sneek een nieuw sponsorcontract met Friso Bouwgroep en Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland. Hiermee verbinden de beide bedrijven zich opnieuw voor drie jaar als hoofdsponsors aan VC Sneek.

Lees meer