• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Nieuws

Smûk onderkomen voor ROC Friese Poort

15 maanden geleden

De opleiding Uniformberoepen van ROC Friese Poort zat verspreid over Leeuwarden in 7 verschillende gebouwen. Daar moest verandering in komen. Een nieuw gebouw, met voldoende mogelijkheden voor buitensporten, dicht bij het zwembad en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, dat was de wens. Begin december werd de nieuwe school geopend; gebouwd met hart voor de leerlingen én het milieu.

Lees meer

Post-Plaza grootstedelijk Grand Café in monumentale jas

15 maanden geleden

Tot 1986 was het een postkantoor, daarna conferentiecentrum en nu het prachtige Post-Plaza in Leeuwarden. Bij een heerlijke kop zelf gebrande koffie blikken Post-Plaza directeur Herman Schreuder en Jurriëns Noord projectleider Hendri Pannekoek terug op een ‘boeiende’ bouwperiode.

Lees meer

Hoe bouw je circulair? Laat je inspireren!

15 maanden geleden

Ben jij benieuwd hoe circulair bouwen er in de praktijk uitziet? Friso Bouwgroep werkte samen met onder andere opdrachtgever ROC Friese Poort, Wind Architecten Adviseurs en Pranger-Rosier met man en macht aan de nieuwbouw van de opleiding Uniformberoepen in Leeuwarden. In slecht 7 maanden tijd werd de nieuwe thuisbasis, welke ruimte biedt aan 800 studenten, 100% energieneutraal en circulair gebouwd.

Lees meer

Startschot voor Hof van Harinxma in Sneek

15 maanden geleden

In samenwerking met Koopmans Bouwgroep uit Enschede heeft Friso Bouwgroep 45 woningen ontwikkeld voor het project Hof van Harinxma. Donderdag (18 januari) gaf wethouder Stella van Gent, samen met de toekomstige bewoners, het officiele startschot voor de bouw van het project. Door het slechte weer en uit veiligheidsoverwegingen kon de feestelijke bijeenkomst niet op de bouwplaats plaatsvinden. Alle genodigden werden daarom ontvangen bij Lokaal 55 in Sneek. Hier konden de kopers en ontwikkelaar kennis met elkaar maken. Naar verwachting worden de woningen voor de bouwvakvakantie opgeleverd.

Lees meer

Samenwerken bij Expertisecentrum Ziekenhuis Heerenveen (VIDEO)

15 maanden geleden

In opdracht van Ziekenhuis Tjongerschans en Meriant (onderdeel van Zorggroep Alliade) bouwt Friso Bouwgroep aan het expertisecentrum voor medisch specialistische ouderenzorg in Heerenveen. Op woensdag 17 januari jl. werd met het slopen van een muurtje door de voorzitters van de cliëntenraden van Tjongerschans en Meriant het officiele startschot voor de nieuwbouw van het expertisecentrum gegeven. 

Lees meer

Gloednieuw woonplan in waterrijk Workum

15 maanden geleden

In de bestaande woonbuurt Thomashof in Workum wordt binnenkort een gloednieuw woonplan ontwikkeld en gerealiseerd. Het waterrijke nieuwbouwplan is een gezamenlijke ontwikkeling van Frisoplan en Kroon Kennisteam. Beide partijen zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen. Naar verwachting gaan de woningen het eerste kwartaal van 2018 in verkoop.

Lees meer

Woningen Warder Weide in recordtijd gebouwd

15 maanden geleden

Vorig jaar februari startte Friso Bouwgroep met de bouw van zes geschakelde woningen en twee halfvrijstaande woningen in Warder Weide. Inmiddels is de bouw in recordtempo opgeleverd en hebben de eerste bewoners hun intrek gemaakt.

Lees meer

Nieuwbouw vliegbasis Leeuwarden van start

15 maanden geleden

Op 12 januari jl. hebben de commandant van de vliegbasis, kolonel Arnoud Stallmann, en directeur Transacties en Projecten van het Rijksvastgoedbedrijf, Roger Mol, een officiële bouwhandeling verricht op de bouwplaats bij de vliegbasis in Leeuwarden. Samen met Friso Civiel gaat Aannemingsmaatschappij Friso (beide onderdeel van Friso Bouwgroep) in opdracht van en in nauwe samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf aankomend jaar hier de nieuwbouw voor de F35 gevechtsvliegtuigen realiseren.   

Lees meer

Maak het mee! 17 januari - Circulair Bouwen in de praktijk!

15 maanden geleden

Ben jij benieuwd hoe circulair bouwen er in de praktijk uitziet? Kom dan tijdens de Week van de Circulaire Economie op woensdagmiddag 17 januari een kijkje nemen bij de nieuwe ROC Friese Poort in Leeuwarden. Friso Bouwgroep werkte samen met onder andere opdrachtgever ROC Friese Poort, Wind Architecten Adviseurs en Pranger-Rosier met man en macht aan de nieuwbouw. In slecht 7 maanden tijd werd de nieuwe thuisbasis voor de opleidingen van Uniformberoepen, welke ruimte biedt aan 800 studenten, 100% energieneutraal en circulair gebouwd.

Lees meer

TopsportZorgCentrum als eye-cather in De Hattrick

16 maanden geleden

Nog een paar dagen. Dan gaat op de Laan Corpus Den Hoorn in Groningen de vlag uit op het in aanbouw zijnde nieuwe TopsportZorgCentrum (TsZC). Rond de jaarwisseling wordt het hoogste punt bereikt. De vaart zit er dan ook goed in op de bouwlocatie waar de groenste landmark van Groningen verrijst. Tendercoördinator Herman Nijholt en Pier Reitsma, verantwoordelijk voor de plan- en projectontwikkeling binnen Friso, spreken zich in de nieuwste editie van De Hattrick uit over de nieuwe eye-catcher van de stad Groningen.

Lees meer